Over Cemminerals / De vestiging

Een gloednieuwe fabriek, gebouwd in 2018, met in het hart een state-of-the-art verticale cementmolen in Europa.

De vestiging

Cemminerals NV heeft één fabriek op Belgisch grondgebied en deze is gelegen aan diep water in de haven van Gent (Kluizendok).

Het betreft een gloednieuwe fabriek, gebouwd in 2018, met in het hart een state-of-the-art verticale cementmolen. Onze VRM-molen heeft een productiecapaciteit van 1 miljoen ton per jaar en is hiermee de grootste van Europa.

Om deze molen te voeden beschikken we inzake grondstoffen over een opslagcapaciteit van 200.000 ton en voor de afgewerkte producten over 14 silo’s die elk 2.500 ton product kunnen opslaan.

Onder de silo’s bevinden zich 7 afzonderlijke laadpunten waar vrachtwagen safgeladen worden volgens de huidige standaarden inzake veiligheid en kwaliteit. Het hele proces van afhalen/leveren is van A tot Z geautomatiseerd doch onder menselijke controle/begeleiding zodat er kan ingegrepen worden indien nodig om een uitstekende service te vrijwaren en dit 24/7!

De fabriek bevindt zich op een uitstekende locatie, gelegen aan water met een diepte van 12,5 meter. Dit geeft ons een ideale toegang tot het waternetwerk en staat toe dat zeeschepen (Panamax-klasse) kunnen aanmeren aan de kaai. Hierdoor kunnen we wereldwijd cement exporteren en grondstoffen aanvoeren. Uiteraard kunnen ook binnenschepen geladen en gelost worden en laat dit nu is een logistieke optie die we nauwgezet opvolgen gezien het dichtslibben van onze Belgische snelwegen.

Scroll naar boven