De enige onafhankelijke cementproducent in België

Cemminerals is een onafhankelijk familiaal bedrijf, volledig in Belgische handen en met een stevige historiek en ervaring in zowel de cement- en betonsector waardoor we als geen ander kunnen inspelen op de noden en behoeften van onze klanten.

Wie zijn we?

Cemminerals is een onafhankelijk, familiaal bedrijf en volledig in Belgische handen!
Onze “roots” en ervaring in de cement - en betonindustrie geven ons een uniek inzicht in wat er bij onze klanten leeft en daar maken we onze aandachtspunten van. Het uitbouwen van respectvolle zakenrelaties loopt als een rode draad doorheen onze organisatie.

Ontdek onze kwaliteiten

State-of-the-art VRM molen

In het hart van onze gloednieuwe fabriek, gebouwd in 2018 aan diep water, staat een state-of-the-art verticale cementmolen. Onze VRM-molen heeft een productiecapaciteit van 1 miljoen ton per jaar en is hiermee de grootste verticale molen van Europa. Om deze molen te voeden beschikken we inzake grondstoffen over een opslagcapaciteit van 200.000 ton en voor het afgewerkte product over 14 silo’s die elk 2.500 ton product kunnen opslaan.

Meer informatie over de VRM molen

Wat is
cement ?

Cement

Cement is een universeel bouwmateriaal dat wordt toegepast in de woningbouw, de utiliteitsbouw, de wegenbouw en andere infrastructuurwerken. Bijna alle bouwwerken beginnen én eindigen met cement; bij de start voor funderingen van beton tot en met de afwerking... lees meer

Hydratatie

Hoe fijner het cementpoeder, hoe sneller deze scheikundige reactie verloopt (hydratatie). Hydratatie is een exotherme reactie, d.w.z. er komt warmte vrij. De verharding gebeurt zowel onder water als in de lucht, het reactieproduct behoudt na verharding zijn sterkte en stabiliteit.

Meer weten?

Contacteer ons vrijblijvend.

VRM
'Vertical Roller Mill'

DCIM100MEDIADJI_0538.JPG

Een blik op onze fabriek tijdens de oprichting aan het kluizendok te Gent. Met een productiecapaciteit van 1 miljoen ton per jaar betreft het de grootste verticale molen van Europa!! 

Cemminerals NV (“wij”, “het bedrijf”) nemen de bescherming van uw persoonsgegevens ernstig. We garanderen dat de persoonsgegevens die door ons worden bewaard, worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving inzake gegevensbescherming. Persoonsgegevens zijn alle gegevens over een geïdentificeerde of identificeerbare persoon, zoals bijvoorbeeld uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en online identificator.

Scroll naar boven